Išči
Slo | Eng | Blok 6 | Unit 6
Domov Skupina HSE Domov Skupina HSE

Novice: Marec 2008

28. 3.
2008
Usposabljanje za plinsko turbino
Ker smo v termoelektrarni že v fazi zagonski preizkusov prve 42 MW turbine, je za tovrstno delovanje potrebno usposobiti delavce tehnike in vzdrževanja, obratovanja in službe izobraževanja.
več
12. 3.
2008
Opozorilna stavka
Člani sindikata TEŠ-a so danes med 11. in 13. uro s svojimi stavkovnimi zahtevami opozorili na stavkovne zahteve, in sicer na zagotovitev ekonomsko socialne varnosti vseh zaposlenih v strategiji razvoja družbe in na ureditev plačilnih nesorazmerij v Skupini HSE v smislu izenačitve IOD za 1. tarifni razred.
več
12. 3.
2008
Novinarska konferenca sindikata družbe TEŠ
Sindikat družbe TEŠ je imel danes novinarsko konferenco na kateri so novinarjem Slovenije predstavili stavkovne zahteve sindikata družbe TEŠ in jih opozorili na zaskrbljujoč položaj v energetiki v Sloveniji, še posebej v TEŠ-u.
več
12. 3.
2008
Termoelektrarna Šoštanj odločna v borbi za pridobitev finančnih sredstev za blok 6
(Šoštanj, 12. marec 2008) Zahtevne priprave za izgradnjo šestega bloka, s katero bo Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) naredila odločilen korak naprej na področju okoljevarstva, potekajo nemoteno.
več
3. 3.
2008
Termoelektrarna Šoštanj skrbi za čisto okolje
Z načrtovanim šestim blokom, ki bo nadomestil stare, manj učinkovite termoenergetske bloke, bo s sodobnimi napravami Termoelektrarna Šoštanj zmanjšala izpuste ogljikovega dioksida v ozračje kar za 30 odstotkov, saj bo z izgradnjo bloka 6 potrebovala 30 odstotkov manj premoga.
več