logo hse
logo dem
logo seng
logo teš
logo rlv
logo hse edt
logo hse invest
logo rgp
Politika piškotkov

TEŠ kot upravljavec na svojem spletnem mestu uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se prenesejo na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta, običajno vsebujejo:

  • ime,
  • vrednost (edinstveno številko),
  • ime strežnika, s katerega je bil poslan,
  • življenjsko dobo.

Poznamo več vrst oz. kategorij piškotkov: začasne/trajne; lastne/druge, nujno potrebne za delovanje spletnega mesta/manj nujne, deloma vsiljive, ki izvajajo statistiko/zelo vsiljivi, ki izvajajo statistiko in zbirajo osebne podatke.

Vsem kategorijam je skupna časovna omejenost njihovega trajanja.

Piškotki lahko torej izvajajo nekaj pomembnih funkcij, kot je npr.: personalizacija spletnega mesta, izboljšanje uporabniške izkušnje in podobno.

Uporabljeni piškotki

Upravljalec na spletnem mestu www.te-sostanj.si uporablja naslednje vrste piškotkov za namene in čas trajanja, kot to izhaja iz spodnjih tabel.

Obvezni piškotki

Ti piškotki so pomembni za to, da se lahko premikate po spletnem mestu in uporabljate njegove funkcije, kot so nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Brez teh piškotkov ni mogoče ustrezno zagotoviti storitev, ki jih zahtevate z uporabo našega spletnega mesta. Nujno potrebni piškotki ne zahtevajo soglasja od uporabnika v skladu z veljavno zakonodajo. Spletni brskalnik lahko konfigurirate tako, da blokira nujno potrebne piškotke, vendar zaradi tega morda ne boste mogli uporabljati funkcionalnosti spletnega mesta, kot ste nameravali.

Ime piškotka Domena Opis Trajanje
pll_language www.te-sostanj.si Polylang nastavitev tega piškotka, da si zapomni jezik, ki ga uporabnik izbere ob vrnitvi na spletno mesto in dobi informacije o jeziku, kadar niso na voljo na drug način. 1 leto
cookieyes-consent www.te-sostanj.si CookieYes nastavi ta piškotek, da si zapomni nastavitve soglasja uporabnikov, tako da se njihove nastavitve upoštevajo pri njihovih nadaljnjih obiskih tega spletnega mesta. Ne zbira in ne shranjuje nobenih osebnih podatkov obiskovalcev spletnega mesta. 1 leto

 

Analitični piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, na primer, katere strani obiskovalci najpogosteje obiskujejo in kako se obiskovalci premikajo po spletnem mestu. Pomagajo nam izboljšati prijaznost spletnega mesta do uporabnika in tako izboljšati uporabniško izkušnjo.

Ime piškotka Domena Opis Trajanje
CONSENT .youtube.com YouTube nastavi ta piškotek prek vdelanih youtube videoposnetkov in beleži anonimne statistične podatke. 2 leti
__utma .te-sostanj.si Google Analytics nastavi ta piškotek za razlikovanje uporabnikov in sej. Piškotek se ustvari, ko se knjižnica JavaScript izvaja in ni nobenih obstoječih piškotkov __utma. Piškotek se posodobi vsakič, ko so podatki poslani v Google Analytics. 1 leto 1 mesec 4 dni
__utmc .te-sostanj.si Google Analytics nastavi ta piškotek, da omogoči interoperabilnost z urchin.js, starejšo različico Google Analytics, in se uporablja v povezavi s piškotkom __utmb za določanje novih sej/obiskov. Izbriše se, ko uporabnik zapre brskalnik. seja
__utmz .te-sostanj.si Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje vira prometa ali kampanje, s katero je obiskovalec dosegel spletno mesto. 6 mesecev
__utmt .te-sostanj.si Google Analytics nastavi ta piškotek, da zavira stopnjo zahtev. 10 minut
__utmb .te-sostanj.si Google Analytics nastavi ta piškotek za ugotavljanje novih sej/obiskov. Piškotek __utmb se ustvari, ko se knjižnica JavaScript izvaja in ni nobenih obstoječih piškotkov __utma. Posodobi se vsakič, ko so podatki poslani v Google Analytics. 30 minut

 

Marketinški piškotki

Marketinški piškotki (pravimo jim tudi ciljani ali oglasni piškotki) se uporabljajo za objavljanje oglasov na spletnih mestih tretjih oseb, ki so pomembnejši za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje pogostosti ogleda oglasa in pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje.

Ime piškotka Domena Opis Trajanje
YSC .youtube.com Youtube ta piškotek določa tako, da spremlja poglede vdelanih videoposnetkov na youtube straneh. seja
VISITOR_INFO1_LIVE .youtube.com YouTube ta piškotek določi za merjenje pasovne širine in določa, ali uporabnik dobi nov ali star vmesnik predvajalnika. 5 mesecev 27 dni

 

Nekategorizirani piškotki

Nekategorizirani piškotki so tisti, ki se analizirajo in še niso uvrščeni v kategorijo.

Ime piškotka Domena Opis Trajanje
test .te-sostanj.si / nikoli
redirect www.te-sostanj.si / 1 minuto

 

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih še veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-2) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, vi pa odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnega mesta morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

> Chrome
>> Firefox
>> Internet Explorer (spletno mesto je v angleškem jeziku
>> Opera (spletno mesto je v angleškem jeziku)
>> Safari (spletno mesto je v angleškem jeziku)

Skip to content