logo hse
logo dem
logo seng
logo teš
logo rlv
logo hse edt
logo hse invest
logo rgp
/ Družbe skupine HSE Ukrajini priskočile na pomoč z elektro opremo

Družbe skupine HSE Ukrajini priskočile na pomoč z elektro opremo

Sporočilo za javnost 

(3. februar 2023) – Štiri družbe skupine HSE, največjega slovenskega proizvajalca in trgovca z električno energijo, so na pobudo predsednika vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba in dotedanjega ministra za infrastrukturo Republike Slovenije Bojana Kumra, naslovljeno na Energetsko zbornico Slovenije oktobra 2022, zbrale in v Ukrajino poslale več kosov elektro opreme, potrebne za delovanje države, podjetij in gospodinjstev v od vojne izčrpani državi.

Dravske elektrarne Maribor bodo Ukrajini donirale štiri energetske transformatorje, deset tokovnih transformatorjev, devet napetostnih transformatorjev, en odklopnik in en dizel agregat. Soške elektrarne Nova Gorica so  v Ukrajino poslale dva usmernika, procesorsko opremo za krmiljenje dveh elektrarn in dva releja za električno zaščito, Termoelektrarna Šoštanj sedemindvajset zaščitnih relejev, HSE-Energetska družba Trbovlje pa tri  6 kV elektromotorje, oljni gorilec in štiri odklopnike.

V skupini HSE se zavedamo svojega poslanstva, ki je poleg varne in zanesljive oskrbe z električno energijo tudi v družbeni odgovornosti – ta pa včasih sega tudi čez meje naše države. Verjamemo, da bo donirana oprema prišla v prave roke in da bo njena uporaba pomagala premostiti zahtevno obdobje, v katerem se je znašla Ukrajina. Tudi v vseh morebitnih prihodnjih, podobnih pobudah, bomo v skupini HSE z veseljem in po najboljših močeh sodelovali.

Služba za korporativno komuniciranje skupine HSE

 

Skip to content