logo hse
logo dem
logo seng
logo teš
logo rlv
logo hse edt
logo hse invest
logo rgp
/ HSE V LOKALNA OKOLJA DONIRA 170.000 ZAŠČITNIH MASK

HSE V LOKALNA OKOLJA DONIRA 170.000 ZAŠČITNIH MASK

Holding Slovenske elektrarne (HSE), največji slovenski proizvajalec električne energije, tudi iz obnovljivih virov, v regije, kjer delujejo njegove družbe, v teh dneh donira 170.000 zaščitnih mask.

Maske v Podravju (40.000 mask), Zasavju (50.000 mask), na Goriškem (40.000 mask) in v Šaleški dolini (40.000 mask) se namenja različnim humanitarnim, rekreativnim in mladinskim društvom, šolam, vrtcem, invalidskim organizacijam in številnim drugim, predvsem ranljivim skupinam prebivalstva in tistim, ki so s temi skupinami v stiku.

Gre za drugo večjo donacijo HSE, povezano z zaščito pred novim korona virusom in zdravljenjem bolezni Covid-19 v zadnjem letu. Marca 2020 je namreč HSE Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana predal dva respiratorja, ki sta v času epidemije olajšala delo zdravstvenih delavcev, ki skrbijo za bolnike z najtežjim potekom bolezni.

Matic Naglič, vodja službe za korporativno varnost skupine HSE, ki skrbi za distribucijo mask, pojasnjuje, da imajo maske potrebne certifikate, uporabne pa so do konca leta 2022.

 

Skip to content