logo hse
logo dem
logo seng
logo teš
logo rlv
logo hse edt
logo hse invest
logo rgp
/ TEŠ 6 v drugi redni remont

TEŠ 6 v drugi redni remont

V Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) se v soboto, 8. maja 2021, začne drugi redni remont 600-megavatnega bloka 6. Predvidoma bo trajal do 18. julija 2021, v tem času pa bosta električno in toplotno energijo za Šaleško dolino proizvajala peti blok ter ena plinska enota. V okviru rednega remonta bodo opravljena redna vzdrževalna dela po programu proizvajalcev opreme, opravila se bodo tudi nekatera garancijska popravila.

»Predviden obseg del zajema remontna dela na vseh sistemih tehnološke enote, čiščenja dimnih plinov in skupnih naprav, t.j. kotlovske naprave, turbinske naprave, sistem dogorevanja, sistem čiščenja dimnih plinov, sistem stranskih produktov in sistem skupnih naprav. Izvedla se bodo že tudi prva dela na področju pogodbe o dolgoročnem vzdrževanju in digitalizaciji bloka 6 (LTSA),« je povedal tehnični direktor TEŠ, mag. Branko Debeljak.

V remontnih delih bodo sodelovali zaposleni TEŠ ter okoli 380 zunanjih izvajalcev. Zaradi epidemiološke situacije bodo morali v času opravljanja del vsi sodelujoči dosledno upoštevati navodila za varno delo, ki so v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in internimi navodili družbe.

Šesti blok, ki velja za najsodobnejšo termoenergetsko proizvodno enoto v tem delu Evrope, letno proizvede približno tretjino električne energije v celotni slovenski proizvodnji. Od začetka obratovanja leta 2015 do 6. maja 2021 je proizvedel 19.573 GWh električne enegije ter 1.683 GWh toplotne energije za Šaleško dolino, od tega letos 1.237 GWh električne in 152 GWh toplotne energije

Skip to content