logo hse
logo dem
logo seng
logo teš
logo rlv
logo hse edt
logo hse invest
logo rgp
/ V Termoelektrarni Šoštanj izvajamo številne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb nalezljivih bolezni

V Termoelektrarni Šoštanj izvajamo številne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb nalezljivih bolezni

Šoštanj, 23. julij 2020 – Tudi v obdobju spopadanja s Covid-19 se zavedamo primarnega poslanstva in dolžnosti Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ), da zagotavlja zanesljivo proizvodnjo električne in toplotne energije ter posledično nemoteno preskrbo za gospodinjstva, ustanove in gospodarske subjekte.

Ker nam je zdravje zaposlenih zelo pomembno in ker želimo zagotoviti nemoten proces dela ter s tem zanesljivo oskrbo z električno in toplotno energijo, smo že februarja letos ob pojavu virusne prenosljive bolezni Covid-19 v Sloveniji uvedli vrsto preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s tem in podobnimi virusi, katere vsakodnevno nadziramo, dopolnjujemo in usklajujemo s centralno Službo za korporativno varnost skupine HSE. Med drugim od marca 2020 ob vstopu v poslovno zgradbo merimo telesno temperaturo vseh vstopajočih, v prostorih družbe je poleg spoštovanja higiene rok obvezno nošenje zaščitnih mask, ob ponovnem porastu okužb v Sloveniji pa smo dne 18. junija ponovno uvedli obvezno vzdrževanje varnostne razdalje med zaposlenimi in omejili zunanje stike.

Zaradi ponovno povečanega širjenja virusne prenosljive bolezni Covid-19 v Sloveniji smo v minulem tednu uvedli še dodatne preventivne ukrepe, ki jih bomo izvajali poleg že utečenih ukrepov in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Kljub izvajanju vseh preventivnih ukrepov pa je bila včeraj žal potrjena okužba s Covid-19 pri enem sodelavcu družbe TEŠ, ki pa v zadnjem obdobju zaradi že predhodne bolniške odsotnosti iz drugih bolezenskih vzrokov ni bil v stiku z nikomer od ostalih zaposlenih v TEŠ.

Okužba torej nima vpliva na varnost, stabilnost in zanesljivost proizvodnje električne in toplotne energije v TEŠ. S skrbnim ravnanjem se bomo trudili, da tako ostane tudi v bodoče.

Skip to content