logo hse
logo dem
logo seng
logo teš
logo rlv
logo hse edt
logo hse invest
logo rgp
/ V TEŠ pozdravljamo ustanovitev skupine za civilni nadzor nad projektom SRF

V TEŠ pozdravljamo ustanovitev skupine za civilni nadzor nad projektom SRF

Šoštanj, 2. oktober 2020 – V Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) smo bili preko medijev seznanjeni, da je Mestna občina Velenje ustanovila skupino za civilni nadzor nad projektom vpeljave nadomestnega goriva SRF (Solid Recovered Fuel). V TEŠ pozdravljamo ustanovitev skupine, saj se vseskozi zavzemamo za transparentno in vključujočo komunikacijo z lokalnimi skupnostmi. Temu pritrjuje tudi dejstvo, da smo v TEŠ že v začetku februarja letošnjega leta poslali pobudo za ustanovitev skupine za civilni nadzor projekta. Pobuda je bila med drugim poslana vsem sosednjim občinam, vključno z Mestno občino Velenje.

V TEŠ smo pripravljeni tvorno sodelovati s civilno skupino za monitoring SRF projekta, zato smo vodstvo skupine že povabili na uvodno srečanje. Pričakujemo, da bo skupina delovala na strokovnih in argumentiranih temeljih, zato se veselimo vsakršne konstruktivne razprave ter strokovno podprtih predlogov.

Ob tem želimo poudariti, da projekt SRF ni pomemben zgolj za Mestno občino Velenje, temveč tudi za ostale bližnje občine. Zaradi tega verjamemo, da bo skupina za civilni nadzor sodelovala tako s TEŠ kot tudi z drugimi sosednjimi občinami.

Skip to content